http://www.espeleoindex.com/
Espeloindex è un database molto potente sulle grotte della Catalogna fatto da Josep Manuel Miñarro e Francesc e Victor Rubinat.

Contiene oltre 2000 grotte georeferenziate, visualizzate su una mappa di google, permette di effettuare ricerche approfondite per nome e per vicinanza, ogni gortta è correlata di dati catastali, notizie, bibliografia, situazione generale, fotografie, planimetria, note.

C’è un feed rss che aggiorna sugli ultimi inserimenti.

Facilissimo da consultare, immediato, bellissimo:

És un projecte d’en Josep Manuel Miñarro i en Francesc Rubinat, amb la col·laboració necessària i desinteressada d’en Victor Rubinat i Cabanas en el apartat informàtic.

Després de cinc anys de fer camí, EspeleoÍndex per tal d’ajustar-se als nous temps canvia d’imatge, tot i això, seguirem tenint en compte l’opinió dels espeleòlegs i usuaris del mateix per tal d’introduir millores i que en definitiva en sortim beneficiats tot el col·lectiu espeleològic català.

Recomanem als usuaris d’aquesta web que per veure-la correctament utilitzin els exploradors “Mozilla Firefox” o “Google Chrome”.

Perquè EspeleoÍndex?
Es podría dir que EspeleoÍndex vol ser un Catàleg Espeleològic de Catalunya, si més no aquesta sembla ser la seva finalitat, però això no es una publicació, sinó una base de dades on estaran indexades totes les cavitats de Catalunya, almenys aquest és el propòsit, una feina llarga i feixuga però esperem que amb la col·laboració dels interessats en aquesta temàtica contribueixin amb les seves aportacions a fornir el més àmpliament possible aquest projecte.
L’experiència adquirida al llarg dels anys de catalogació de fenòmens subterranis, evidencia que el sistema clàssic d’edició en paper, malgrat la seva important aportació, és subjecte a una desactualització gairebé immediata. Un catàleg és una eina viva que es mou constantment, sigui per noves aportacions o per modificacions de les cavitats ja conegudes. Malgrat les dificultats tècniques que comporta i les modificacions, algunes que ja s’han fet i altres que s’hauran de fer amb el pas del temps, ens van fer decidir pel sistema on line prenent exemple d’altres catàlegs que ja feia temps que corrien per la xarxa.
Com es pot col·laborar
Tots aquells que estiguin interessats en col·laborar amb l’EspeleoÍndex, ho poden fer aportant dades de qualsevol mena com poden ser: cavitats inèdites, cavitats conegudes i revisades amb noves dades, topografies i fotografies de cavitats, encara que ja estiguin introduïdes a l’EspeleoÍndex i que no en tinguin, coordenades actualitzades (hauran d’estar preses amb coordenades UTM datum ED50 o bé ETRS89, aquest equivalent a WGS84) aquesta exigència en les coordenades és per intentar fer una normalització de les mateixes, més tenint en compte que aquesta és la base cartogràfica que actualment utilitza l’ICC (Institut Cartogràfic de Catalunya).
Als col·laboradors que no diguin el contrari, se’ls farà referència a la bibliografia de la fitxa en la que hagin fet la col·laboració.
Totes les col·laboracions es poden enviar a la següent adreça electrònica:
espeleoindex@gmail.com
EspeleoÍndex és una iniciativa totalment privada i sense ànim de lucre per a ser utilitzada lliure i gratuitament.
EspeleoÍndex està dirigit únicament als espeleòlegs. La pràctica de l’espeleologia comporta un factor de risc elevat si no es tenen uns coneixements tècnics bàsics. Tots aquells que se sentin atrets per la pràctica espeleològica i vulguin iniciar-se en ella, es poden dirigir a la Federació Catalana d’Espeleologia (www.espeleologia.cat) i els informaran degudament sobre el tema.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *